Asociatia DeVision

Asociatia DeVision

DEzvoltare. DEscoperire. DEschidere. DEterminare.DEvenire. DEzbatere. DEcență.
DeVISION - Organizatie non-guvernamentala

Suntem un ONG DEosebit. Vrem sa producem schimbarea incepand de la firul ierbii, ne-am unit forțele pornind de la premisa că fiecare faptă bună nu rămâne nemultiplicată. Că putem să schimbăm atitudini și comportamente facilitând asocierea oamenilor pentru o idee sau într-o comunitate de valori.
Ne adresăm oamenilor de bun simț și tuturor celor cinci simțuri cu care sunt înzestrați. Chiar și celui de-al șaselea!

Website URL: http://devision.org.ro

Social Profiles

Sâmbătă, 26 Octombrie 2019 10:27

All on board against fake news

Proiectul “All on board against fake news” finanțat de Consiliul Europei prin Fundația Europeană de Tineret își propune să atragă atenția tinerilor cu privire la fenomenul fake news și să creeze un board game care să-i ajute pe liceeni și studenți să înțeleagă cum se propagă știrile false și ce pot face pentru a le identifica și a împiedica răspândirea lor. În cadrul proiectului, în perioada 10-13 octombrie 2019 Asociația DeVision a organizat la Bran o tabără tematică unde timp de 4 zile, 20 de tineri cu vârsta între 16 și 20 de ani din București, Câmpulung, Sibiu, Reșița și Târgoviște au participat la o serie de activități non-formale în urma cărora au creat structura unui board game care să fie folosit de ei în discuțiile pe care le au în școli, licee și universități, cu colegii lor, pe tema fake news.

Cei 20 de tineri acționează ca ambasadori ai proiectului și discuta cu tinerii de vârsta lor despre ce este o știe, cum se strâng informațiile, care e diferența dintre fapte și opinii, ce este aceea o știre falsă, care sunt elementele la care trebuie să te uite ca să identifice o știre falsă și să prevină răspândirea lor, la ce trebuie să fie atenți când consumă conținut de pe rețelele sociale.

Duminică, 31 Martie 2019 16:57

Rezultate Radio DeVis- comunitatea in direct

Timp de 12 luni de zile, echipele de jurnaliști comunitari sibieni alcătuite din 100 de elevi de la Liceul Onisifor Ghibu Sibiu și Colegiul Economic Andrei Bârseanu din Brașov au avut ocazia să învețe cum să realizeze materiale jurnalistice, să participe la ateliere în cadrul cărora au învățat prin metoda învățării experiențiale cum să realizeze materiale pentru radio, cum să lucreze cu alți tineri din comunitate la rândul lor, au făcut cercetare și au realizat zilnic materiale radio despre proiectele cu impact în comunitate și au avut astfel ocazia să se dezvolte personal, să învețe lucruri despre ei și alții, să descopere ce le place, să înțeleagă cât de important este să fie cetățeni implicați, să comunice mai ușor, să lucreze în echipă, să rezolve situații neprevăzute, abilități foarte utile în viață. Mai mult, pe măsura ce vor intra în contact cu organizații și voluntari despre care se vor documenta și cu care vor realiza materiale, tinerii din echipa Radio DeVis vor vedea de la firul ierbii cum schimbările mari din comunitate încep cu pași mici și vor fi suficient de motivați să producă ei înșiși schimbări și să îi inspire și pe alții să o facă.

Jurnaliștii comunitari au realizat 120 de pastile la radio și au scris peste 200 de articole pe blogul Radio Devis, iar datorita finantarii Google AdGrants ne-au ascultat peste 110 000 de tineri cat timp a rulat radio-ul.

După cele 12 luni, studioul de radio se va muta la o unitate de învățământ din Bucureștu unde își va continua activitatea.

Claudia Oprescu, Președintele organizației Devision și managerul de proiect a declarat: Suntem foarte bucuroși că am obținut această finanțare din partea Fondului pentru Inovare Civică întrucât ne dorim de foarte mult timp să implementăm un astfel de proiect. Suntem siguri că acest instrument de educare și conștientizare în spiritul implicării civice va produce rezultatele scontate întrucât le oferă tinerilor ocazia să învețe experimentând o metodă nonformală foarte atractivă și interactivă.

Sâmbătă, 23 Aprilie 2016 09:38

Astăzi lansăm campania "Cartea nu are vârstă"

Orice carte citită este o călătorie, care te ajută să descoperi lumi noi, personaje fascinante, îți dezvoltă imaginația, creativitatea, te ajută să înveți lucruri noi, să te relaxezi, să devii un om mai bun. Din păcate, puțini copii și tineri descoperă magia acestei călătorii în lumea cărților, iar noi credem că e de datoria noastră, ca adulți, să îi ghidăm să citească și să se bucure de tot ceea ce cărțile pot oferi.

Astfel, astăzi lansăm campania Cartea nu are vârstă cu un concurs național de scriere creativă care va avea loc în perioada 23 aprilie - 8 septembrie 2016  în urma căruia ne dorim să îi încurajăm pe elevii cu vârsta între 12 și 18 ani să ne trimită povestiri scrise de ei pe care noi le vom promova pe pagina de Facebook și pe blogul Asociației. 

Ce îsi propune acest concurs ?

  • Stimularea lecturii şi redactării de texte ca metode de învățare non-formale;
  • Dezvoltarea creativității și imaginației
  • Descoperirea și promovarea elevilor talentați;
  • Încurajarea organizării de ateliere de lectură şi scriere creativă

Cum vă puteți înscrie?

Pot participa la concurs elevii cu vârsta cuprinsa între 12 și 18 ani. Lucrările, în format electronic, atent redactate, cu caractere româneşti, cu diacritice, vor fi trimise pe adresa concursului: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.  ca document ataşat, iar subiectul emailului va fi "Concurs Cartea nu are vârstă". Textele nu vor depăşi 7 (sapte) pagini (Microsoft Word / Times New Roman / corp de literă 12 / tehnoredactată la 1,5 rânduri). Datele personale, de identificare (numele şi prenumele / clasa / şcoala / adresa şcolii / profesor îndrumător), vor fi trecute pe ultima pagină a lucrării. Termenul limită pentru trimiterea lucrărilor este 30 august 2016. Pe măsura ce primim textele, acestea vor fi publicate pe blog si Facebook pentru a fi promovate.

Poveștile scurte vor fi publicate pe pagina de Facebook a Asociației Devision la Notes și pe blogul Devision. Ne dorim să promovăm acești elevi talentați și poveștile lor, de aceea îi încurajăm să dea share și să-i încurajeze și pe colegii/prietenii/familia lor să facă același lucru. Scopul distribuirii online a poveștilor este doar pentru promovare, nu vor fi luate în calcul like-urile, share-urile și comentariile la evaluarea finală.

Evaluare și premii

Evaluarea va fi realizată în perioada 1-7 septembrie 2016 de către un juriu format dintr-un profesor universitar/scriitor, un membru al asociației și alți specialiști care se vor implica în proiect.

Criteriile care vor fi luate în calcul sunt:

  • originalitatea - 30 pct
  • unitatea și construcţia textului - 30 pct
  • expresivitate și coerență, respectă normele de exprimare, ortografie, punctuație- 40 pct

În data de 8 septembrie 2016, cu ocazia Zilei Internaționale a Alfabetizării, vor fi anunțați cei 4 câștigători ai unor tablete All View în valoare de 350 lei fiecare (2 câștigători pentru ciclul de vărstă 12-14 ani și 2 pentru cei cu vârsta între 15 și 18 ani).

Pot fi acordate și alte premii în campanie constând în cărți electronice.

Toți elevii participanți și profesorii îndrumători vor primi diploma de participare.

 

 

 

 

 

Luni, 21 Martie 2016 13:30

Zâmbete la plic - Editia a III-a 2016

Proiectul nostru "Zâmbete la plic" a început cu drag în urmă cu 2 ani și a crescut de la 300 de mesaje la 10.000. Vrem să credem că va deveni o adevarată campanie de aducere a zâmbetelor pe fețele românilor în anii următori.

Dacă în anii trecuți voluntarii DeVision au împărțit plicuri cu mesaje frumoase în diferite zone din Capitală (Parcul Cișmigiu, Gara de Nord, zona centrală a orașului) sau au pus mesaje în filialele Bibliotecii Metropolitane, anul acesta s-au alăturat proiectului și 21 de școli din București, Sibiu, Buzău, Craiova, Mizil, Reșița, Târgoviște, Pucioasa, Cozmești, Bacău, Videle, Moldova Nouă, Roșiorii de Vede, Lerești, Pitești. Astfel, aproximativ 1800 de elevi și 70 cadre didactice au scris aproximativ 10.000 de mesaje pe care le-au împărțit în orașele lor, în data de 20 martie 2016, cu ocazia Zilei Fericirii, pentru a le aduce un zambet pe chip tuturor celor care au primit aceste gânduri bune sub forma unor “zâmbete la plic”.

POZE

ZAMBETE LA PLIC 2016 - PARTEA I

ZAMBETE LA PLIC 2016 - PARTEA aII-A

Apariții în presă

stiriong.ro - zambetelaplic

Reper24.ro - Mircea Eliade Resita si Moldova Noua

BitTV.info Scoala Gimnaziala Cozmesti, Stolniceni-Prajescu, Iasi

gazetadambovitei.ro - Sc. Tudor Vladimirescu-Targoviste şi Sc. Mihai Viteazul-Pucioasa

ziarulteleormanul.ro- Şc. Zaharia Stancu Roşiorii de Vede şi Şc nr. 2 Videle

sibiunews.net-Asociația Act for Education, Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, Centrul Școlar de Educație Incluzivă, Liceul de Artă Sibiu, Școala cu Clasele I-IV Mag, Scoala Gimnaziala G.D.Teutsch, Agnita

sibiu.eventya.eu - sibiu

mesageruldesibiu.ro - sibiu

ziarelive.ro - sibiu

resita.ro - Colegiul National ”Mircea Eliade” Resita si Liceul Tehnologic ”Clisura Dunarii” Moldova Noua

epitesti.ro - Școala Gimnazială „Adrian Păunescu”,Pitești și Școala Gimnazială Lerești.

diacaf.ro - arges

liberinteleorman.ro - Şcoala Gimnazială Zaharia Stancu Roşiorii de Vede, Şcoala Gimnazială nr. 2 Videle

ziarulmara.ro - teleorman

ziarulprahova.ro - Școala Gimnazială nr. 1 și Școala Gimnazială „Sf. Maria“ Mizil

Vrem să le mulțumim din suflet profesorilor care s-au implicat, elevilor și, bineînțeles, școlilor din care aceștia fac parte, pentru atingerea cifrei de 10.000 de mesaje scrise de mână.

Argeș - Școala Gimnazială „Adrian Păunescu” din Pitești (prof. Daniela Stana) și Școala Gimnazială din comuna Lerești (prof. Amalia Bivol)

Bacău - Colegiul Național Catolic Sf.Iosif (prof. Iuliana Stefura Adam)

București - Școala Gimnazială Petre Ghelmez (prof. Oprea Tania, Ilona Silvestru, Andreea Andrei, Elena Tanasecsu, Domnica Dumitrescu, Violeta Modoran) și Școala Gimnazială Nr. 97 (prof. Diana Maria Stan)

Buzău - Liceul Tehnologic Dimitrie Filipescu (prof. Veronica Constantin Malanca)

Caraș-Severin - Colegiul Național ”Mircea Eliade” Reșița (prof. Ghiorghița Fercea, Cornelia Bribete, Dana Lorincz, Gina Micu, Rodica Sasec, Sadovan Lacrimioara, Anghel Mihaela, Petrisor Boltasu, Anca Gosa, Ileana Parvu, Mone Mariana, Zgardea Mihaela, Camelia Brasoveanu, Beatrice Mihailescu, Nona Schinteie, Adina Rudolf, Ica Surulescu, Mariana Badescu, Olariu Svetlana, Sorina Andonie, Adela Rosu, Lili Zablatoschi, Corina Bolbosescu, Slavita Visatovici, Geta Caplescu, Eniko Kocsis, Liliana Hamat, Cristina Perța, Lupulescu Liliana, Gheorghina Micu, Surulescu Floarea, bibliotecar Mariana Badescu și Liceul Tehnologic ”Clisura Dunării” Moldova Nouă, prof. Corina Contescu

Dâmbovița - Școala Gimnazială Tudor Vladimirescu Târgoviște, prof. Mihaela Georgescu și Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Pucioasa, Aurora Zamfir

Dolj - Școala Gimnazială "Mihai Viteazul" Craiova (prof. Nicol Barbu)

Iași - Școala Gimnazială Cozmești, comuna Stolniceni-Prăjescu (prof. Ana Luiza Boboc)

Prahova - Școala Gimnazială nr. 1 Mizil (Alexandrescu Cătălina) și Școala Gimnazială „Sf. Maria“ Mizil (prof. Carmen Vrânceanu, Andrei Oana, Muntean Cristina, Bagiu Daniela).

Sibiu - Asociația Act for Education (prof.Andreea Onea), Liceul Teoretic Onisifor Ghibu Sibiu, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Sibiu, Liceul de Artă Sibiu ( prof.Alina Hoara, Daniela Fugigi, Daniela Popa, Dan Baban), Școala cu Clasele I-IV Mag, Școala Gimnazială G.D.Teutsch Agnita (Emilia Elisabeta Nitescu)

Teleorman - Şcoala Gimnazială Zaharia Stancu Roşiorii de Vede (prof. Rădiţa Bucica) şi Şcoala Gimnazială nr. 2 Videle (Monica Iorga)

Luni, 21 Martie 2016 02:34

Zâmbete din şcoală în stradă

Am fost norocoasa sa interactionez in ultimii 5 ani cu peste 2000 mii de elevi, am intalnit copii fabulosi , dar si copii carora nu le-a fost insuflata importanta educatiei. Am cunoscut elevi plini de energie pozitiva, increzatori in fortele lor si elevi stresati, sugrumati de presiunea pe care adultii o pun asupra lor.

Nu cred ca doar mie mi se pare anormal ca un elev care nu are mai mult de 11-12 ani sa fie stresat, posomorat, coplesit de teme, de presiunea pusa de parinti si profesori pe el pentru a fi cel mai bun la toate materiile,nu?

Evident ca e important sa educam elevi care sa devina adulti responsabili, competenti, care sa faca fata intr-o economie de piata si sa contribuie la dezvoltarea ei. De asemenea, e important ca acestor elevi sa li se ofere infrastructura necesara, cadrele didactice bine pregatite si valorizate care sa ii ajute sa se dezvolte, e important sa nu se mai duca la toaleta in curte, sa aiba bani de rechizite si haine, numai ca in timp ce criticam sistemul (de cele mai multe ori pe buna dreptate) uitam ca si noi contribuim la un lucru grav: ura copiilor fata de scoala.

Le spunem de mici ca sistemul e distrus, ca scoala nu ii invata nimic, ca programa e prea incarcata, ca profesorii sunt incompetenti, ca invata degeaba. Ii “ajutam” sa fie permanent stresati, cand sunt mici, iar cand cresc sa fie apatici si complet dezinteresati fata de scoala.

Prin Zambete la Plic ne-am propus sa le aratam elevilor ca scoala poate fi amuzanta, ca printr-o actiune mica pot sa aduca un mare zambet pe fetele oamenilor din jur, ca putin cu putin poate insemna mult. Ca oamenii mari devin asa nu datorita varstei, ci datorita valorilor si amintirilor placute pe care scoala, prin membrii ei (elevi, profesori), a avut grija sa le insufle.

Stiu, imi vor sari in cap toti “intelectualii” ca nu de zambete avem nevoie, ca tara asta e vai de mama ei si nu avem nevoie de “prostii” de proiecte, ca trebuie sa intervenim cu lucruri concrete, ca trebuie sa finantam sistemul, sa schimbam programa. Total de acord, dar stiti ce e cel mai important, in afara de bugete, programe, competente administrative? Elevul. Oare intelege cineva ca in centrul acestui sistem de invatamant ar trebui sa fie elevul pe care noi il invatam de mic sa fie trist si sa urasca scoala?

Oare un popor depresiv si incapabil sa se bucure de micile bucurii, incapabil sa zambeasca, incapabil sa inteleaga ca tristetea si apatia nu te ajuta sa rezolvi problemele, dimpotriva, te afunda in ele, va fi capabil sa construiasca o tara dezvoltata, un sistem educational performant?

#zambetelaplic2016le multumim tuturor scolilor de mai jos pentru ca s-au implicat in campanie si pentru ca au inteles ca e important ca elevii sa fie implicati in proiecte care le fac placere, multumim sutelor de elevi si profesori care ne-au aratat ca scoala trebuie sa ramana un loc unde se cultiva valori, se construiesc caractere si se educa oameni puternici, care in loc sa se planga, prefera sa zambeasca si sa lupte pentru a rezolva problemele si sa construiasca o “scoala de vis”.

Pentru noi ei sunt importanti si tot ei pot schimba fata acestui sistem hulit:

Colegiul Național Mircea Eliade Reșița

Scoala Gimnaziala Petre Ghelmez Bucuresti

Școala Gimnazială "Tudor Vladimirescu" Târgoviște

Scoala Gimnaziala "Mihai Viteazul" Pucioasa

Liceul National Catolic Bacau

Scoala Gimnaziala Leresti Arges

Liceul Tehnologic Dimitrie Filipescu Buzau

Școala Gimnaziala Cozmesti, com. Stolniceni-Prăjescu

Liceul de Arta Sibiu

Liceul Onisifor Ghibu Sibiu

Scoala Gimnaziala Nr. 97 Bucuresti

Scoala Gimnaziala G.D.Teutsch Agnita

Scoala Gimnaziala nr. 1 Mizil

Scoala Gimnaziala Topile Pascani

Liceul Tehnologic''Clisura Dunarii''Moldova Noua

Scoala Sf Maria Mizil

Scoala clasele I-IV Mag, Sibiu

Scoala Gimnaziala Zaharia Stancu , Rosiorii de Vede

Scoala Gimnaziala nr 2 Videle

Scoala Gimnaziala Paunescu Pitesti

Centrul Scolar de Educatie Incluziva Nr.1 Sibiu

Scoala Gimnaziala "Mihai Viteazul" Craiova

Liceul Tehnologic ,,Ioan Lupaṣ Sibiu

Suntem siguri ca mai sunt si multi altii, pe care abia asteptam sa ii cunoastem in viitoarele noastre proiecte.

Cu multe zambete si respect,

Claudia&Alina

Asociația Devision a organizat, în cadrul evenimentului Nocturna Bibliotecilor, atelierul de diseminare Graphic facilitation for better communication. Scopul acestui atelier a fost pe de o parte să informeze publicul larg cu privire la beneficiile oferite de facilitarea grafică în activitatea lor (indiferent că sunt elevi, profesori, studenți, specialiști din companii sau ONG-uri). Pe de altă parte, ne-am propus “să spunem povestea orașului” prin desene și încurajându-i pe cetățeni să se implice în comunitate, în proiecte Erasmus și să deseneze ei înșiși povestea Bucureștiului.

Duminică, 18 Octombrie 2015 16:23

Atelier de diseminare Erasmus+ la Constanța

Asociația Devision a organizat vineri, 4 septembrie 2015, la Constanța, un atelier de diseminare în urma proiectului Graphic facilitation for better communication, proiect finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus plus. La eveniment au participat reprezentanți ai comunității locale (jurnaliști, voluntari, studenti, cadre didactice, ONG-uri, autoritati locale) care și-au dorit să învețe cum pot folosi facilitarea grafică, vizualul pentru a comunica mai clar mesajele lor.

Duminică, 18 Octombrie 2015 15:55

Graphic facilitation for better communication

În perioada 10-19 iulie 2015 Asociația Devision a organizat în parteneriat cu Orenda Foundation (Bulgaria), L'isola che non c'e (Italia), Ticket2Europe (Spania), Lithuanian children and youth center (Lituania), Impact Videos (Marea Britanie) cursul de formare pentru lucrători de tineret Graphic facilitation for better communication finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+. Scopul acestui proiect a fost creșterea capacității a 24 de lucrători de tineret de a implica tinerii în timpul sesiunilor de lucru printr-o o mai bună comunicare cu aceștia și prin deprinderea de a folosi facilitarea grafică. 

Marți, 30 Decembrie 2014 13:31

Zâmbărețul

Zâmbărețul, mascota noastră dragă, a Zambetelor la plic, a ieșit de sub acul mașinii de cusut în luna decembrie 2014. Se simțea nevoia lui. A unui Zâmbăreț, care să poată împărți mesaje cu drag celor din jur. Galben ca un pui, cu o gura maaaaare și veselă, a participat la primul lui târg și și-a făcut treaba cu destoinicie.

În primul rând și-a luat alaturi pe prietenii săi cei buni, Moș Crăciun și Omul de zăpadă, pentru ca, în 3, să aducă de 3 ori mai multe zâmbete. Apoi i-a înveselit pe expozanți și nu în ultimul rând a împărțit mesaje celor ce au trecut pe la standul vesel.

Și au fost în jur de 100 de mesaje, 100 de oameni cu zâmbet pe buze. Și uite așa, Zâmbărețul a plecat acasă fericit și mulțumit că poate îndeplini sarcini atât de frumoase.

Să il urmărim și noi de-a lungul timpului în călătoriile sale #zambetelaplic.

Cu drag, un an nou 2015 frumos și zâmbăreț!

 

 

Luni, 22 Decembrie 2014 19:57

Zambete la plic - ediția a doua 2014

Asociaţia DeVision şi Biblioteca Metropolitană Bucureşti lansează a doua ediţie a proiectului “Zâmbete la plic” al cărei scop este să aducă un zâmbet pe feţele bucureştenilor. Dacă la prima ediție, voluntarii Asociaţiei au împărţit plicuri cu mesaje frumoase în diferite zone din capitală (Parcul Cişmigiu, Gara de Nord, zona centrală a oraşului), în cea de-a doua a fost organizat un atelier de comunicare scrisă, în data de 13 decembrie 2014, orele 11:00-13:00 la Filiala Bogdan Petriceicu Haşdeu a Bibliotecii Metropolitane Bucureşti,  str. Traian, nr. 2, Bl. F1, tel 021 539.65.23 (Linii de autobuz: 104, 123, 124 – Staţia Traian; 133 – Staţia Unirii). În cadrul acestui atelier, participanţii au aflat care sunt beneficiile scrisului de mână, în detrimentul celui la calculator şi au fost încurajaţi să scrie de mână mesaje unor persoane pe care nu le cunosc, care apoi vor fi inserate în cărţile din Bibliotecă, astfel încât cititorii să aibă o surpriză şi să zâmbească, atunci când le descoperă.

Bucureştenii sunt mai tot timpul grăbiţi, posomorâţi şi zâmbesc destul de rar. Statisticile spun că un copil zâmbeşte de 400 de ori pe zi, în timp ce un adult doar de 20 de ori. Prin această acţiune Asociaţia DeVision şi Biblioteca Metropolitană au vrut să demonstreze că zâmbetul aduce o mulţime de beneficii, de la reducerea stresului şi îmbunătăţirea funcţionării inimii, la înlăturarea depresiei sau a stărilor anxioase. Pe de altă parte, scrisul de mână îmbunătăţeşte memoria, cultivă răbdarea şi este o metodă mai personală de comunicare. 

Aparitii in presa

http://www.csid.ro/lifestyle/noutati/zambete-la-plic-pe-fetele-bucurestenilor-13715858/

https://www.cariereonline.ro/inovatie/trend/bucurestenii-vor-primi-zambete-la-plic

http://bucurestifm.ro/2014/12/10/o-asociatie-non-guvernamentala-ofera-zambete-la-plic/

http://www.vinsieu.ro/eveniment/bucuresti/bucuresti/conferinte-si-seminarii/zambete-la-plic/98423/e.html

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

https://ancaela.wordpress.com/2014/12/13/zambete-la-plic-pentru-cititorii-bibliotecii-metropolitane-bucuresti/

http://arhiva.bibmet.ro/detalii-evenimentc98e.html?evId=1853&catId=33&c=1

 

Pagina 1 din 3