Primul nostru proiect, “Ochii minții”, este și proiectul de care suntem cel mai atașate emoțional și care ne-a ajutat să privim cu alți ochi lumea din jurul nostru. Dacă nu ne credeți, vă propunem să facem un mic exercițiu de imaginație: să închidem ochii pentru câteva secunde și-n momentul acela să ne gândim ce imagine ne-ar lipsi cel mai mult dacă n-am mai vedea?

Un bun prieten al nostru şi un apropiat al şcolii, Vlad Miriţă, a venit cu drag să susţină un recital pentru inaugurarea unei pianine donate şcolii.

Acompaniat la pian de pianistul Alexandru Burcă, Vlad a încântat inimile micuţilor din şcoală.

Ultima noastra acţiune din 2013 şi cea mai dulce! Cu atat cu cat s-a întâmplat foarte aproape de Crăciun.

Copiii de la Şcoala pentru deficienţi de vedere au mers la fabrica de ciocolată, unde au descoperit secretele realizării unei ciocolate perfecte. Adica pe gustul fiecăruia. Au învăţat ingredientele şi fiecare copil şi-a fabricat ciocolata.

Credem ca provocarea a fost mai degraba a personalului Heidi, care a trebuit şi a reuşit cu brio să construiască un atelier de realizat ciocolată bazat pe simţurile olfactiv şi tactil mai mult decât pe cel vizual.

În luna martie a acestui an am participat la Târgul de Mărţişor organizat în incinta Petromcity.

Minunatele mărţişoare au fost realizate de catre copii şi de către colega noastră Alina.

Am strâns peste 3000 de lei şi cu aceşti bani am dotat şcoala cu echipamente necesare.

In luna mai 2014, cu ajutorul a catorva voluntari anjagati Petrom, am realizat un atelier de gătit în școală împreună cu un grup de 10 copii.

Bunătățile nu au rezistat mult după ce au fost realizate ;).

Multumim voluntarilor noștri pentru implicare și rabdare!

Din anul 2012 organizăm ateliere de muzica (pian și vioara), teatru și literatură cu copiii din Școala pentru deficienți de vedere din București. Sprijin de nădejde ne sunt voluntarii noștri: Alexandru Burcă, Gabriel Stănescu, Iulia Burcă, Constantin Urziceanu, Catalina Dudinski și Mihai Ripan.

Incercăm să strângem fonduri pentru achiziționarea unui microbuz care să poată aduce copiii cu deficiențe de vedere la școală.

Mulți dintre ei abandonează școala pentru că părinții lor nu au mijloacele necesare să îi aducă la școală.

Anul acesta am pornit Campania de 2% cu mesaje în braille.

Mesajele copiilor le puteți citi în imaginile din galerie.